زنگی آبادی از شهدای شاخص شلمچه

یکی دیگر از شهدای شاخص شلمچه حاج یونس زنگی آبادی است که در عمیلیات هایی همچون والفجر مقدماتی، والفجر 1، 3، 4، 8، و کربلای 1، 5 شرکت داشته است.

زندگی‌نامه

در اول فروردین1340 در روستای زنگی آباد- بیست کیلومتری کرمان- به دنیا آمد.  چون در روز عید قربان تولد یافت حاجی اش نامیدند و چون پدربزرگش یونس نام داشت، نام یونس را زیبنده تن و روح او دانستند. پدرش که به ملاحسین معروف بود، با هیزم فروشی و کشاورزی امرار معاش می‌کرد. پدر حاج یونس زنگی آبادی ملاحسین مردی وقتی در سن 75 سالگی از دنیا رفت یونس دوازده سال بیشتر نداشت. پس از وفات پدر، مسئولیت سرپرستی خانواده را با از دست دادن پدر که نان آور خانواده بود، پذیرفت.  او با کار و درس توأمان هم در جبهه تحصیل علم و هم در جبهه تحصیل معاش، سرپرستی برادر کوچکتر و مادرش را به عهده گرفت.

از این پس یونس نوجوان برای کمک به هزینه زندگی در کنار درس خواندن به کار روی آورد، با شروع زمزمه‌های انقلاب در حالیکه دانش آموز دبیرستان بود در تظاهرات وحرکتهای انقلابی نقش جدی داشت.

با پیروزی انقلاب اسلامی به کردستان رفت و در اواخر سال 1359 لباس سبز پاسداری را رسما به تن کرد.

و در پادگان قدس سپاه پاسداران کرمان مشغول خدمت شدند و بارها به جبهه اعزام گردیدند. به عنوان مربی آموزشی می‌بایستی تنها به امر آموزش بپردازد اما روح بی قرار و ناآرام ایشان اجازه نمی‌داد که در پشت خطوط اصلی نبرد بماند و با حضور در عملیات رزمندگان اسلام دوشادوش آنانی که خود آموزش داده بود شرکت می‌کرد.

شهید حاج یونس در عملیات فراوان از جمله بدر، فتح المبین، رمضان، خیبر، والفجر مقدماتی، والفجر1، والفجر3، والفجر4، والفجر8، کربلای1، کربلای4، کربلای5 شرکت کرد.

او مدتی پس از عملیات رمضان از واحد آموزش نظامی لشکر ثارالله علیه السلام به واحد طرح و عملیات لشکر پیوست و در عملیات والفجر مقدماتی و والفجر1 به عنوان مسئول واحد محور و فرمانده خط حضوری فعال داشت.  و در عملیات والفجر3 از ناحیه پشت شدیدا مجروح شد اما با آن که حال عمومی رضایت بخشی نداشت مجددا در عملیات والفجر4 خود را به منطقه عملیاتی رساند که از ناحیه ریه مورد اصابت گلوله قرار گرفت. وی با همین حال در عملیات خیبر حضور یافت و به عنوان فرمانده خط، فعالانه به نبرد با متجاوزان ادامه داد و در جزیره شمالی مورد اصابت ترکش از ناحیه دست و پا واقع شد.  با حضور در عملیات آزادسازی " ميمک" تنها دو ماه از مجروحیت شدیدش گذشته بود که به عنوان نماینده فرمانده لشکر انتخاب گردید.  شهید حاج یونس ضمن انجام وظیفه در آماده سازی منطقه عملیاتی بدر نیز با سمت فرمانده خط و مسئول محور حضور داشت و پس از مدتی به عنوان مسئول محور لشکر ثارالله به منظور آماده سازی منطقه عملیاتی والفجر8 به منطقه اعزام شد. در عملیات مزبور نیز مورد اصابت گلوله از ناحیه ریه قرار گرفت و به شدت مجروح و به مدت سی روز در بیمارستان مدائن تهران بستری شد. آزاد سازی مهران و حضور در کربلای1 یکی دیگر از افتخارات سردار دلاور سپاه اسلام شهید حاج یونس است.  آماده سازی منطقه عملیاتی کربلای4 و حضور در این عملیات با سمت فرمانده تیپ امام حسین(ع) و مسئول محور، ایثارگری ها و فداکاری های به یاد ماندنی حاج یونس را به کمال می‌رساند. در عملیات کربلای5 حاج یونس به عنوان جانشین فرمانده لشکر به واحدهای مختلف لشکر ثارالله معرفی می‌شود.

اشتراک گذاری: